Production Engineer

Drachten - Friesland - Netherlands - Industry - High Tech - Operations & Maintenance - Other

NanoTech-precisiemesjes, anti-wrijvingscoatings, QI-oplaadpads… De Philips-scheerapparaten van nu lijken in niets op de klassiekers van vroeger. Dit is hightech apparatuur! Logischerwijs vereist de productie daarvan ook veel meer aandacht dan vroeger. Zicht krijgen én houden op deze productieprocessen? Solliciteer als Production Engineer bij Philips in Drachten.

Feel free to contact

Leo Kuipers, Account manager

Apply now

About this role

Philips Consumer Lifestyle Drachten ontwikkelt en produceert elektrische scheerapparaten. De productieorganisatie maakt gebruik van complexe hightech productieprocessen en is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en binnen de branche de meest geavanceerde ter wereld.
Een van de processen is het koudvormen en harden van kappen en messen voor scheerapparaten. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende automatische bewerkingen in koudvorm lijnen (bending, punching, flatening, extrusion, deepdrawing, stretching, coining, forging), harden met bijbehorende handling. Voor dit werkgebied zoeken we een forming production engineer die zich wil verdiepen in deze fijnmechanische technieken en zich verder gaat ontwikkelen tot vakspecialist. Als forming production engineer zul je een uitgebreide inwerkperiode krijgen in productie, stempelwerkplaats en NPI.

Als Forming Production Engineer ondersteun je de productie bij het maken van scheerhoofden, op het gebied van proces, techniek en organisatie. Je bent verantwoordelijk voor procesbewaking en -beheersing. Dit doe je door knelpunten in de lopende productie te analyseren en op te lossen en kennis over te dragen naar operators en stempelmonteurs. Daarnaast ben je in staat om bestaande processen te verbeteren en mee te denken bij het ontwikkelen van nieuwe processen en/of concepten. De forming production engineer werkt vanuit een ondersteunende groep waarin mensen vanuit verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. Projecten worden veelal opgepakt in teams en hebben een hoog innovatief karakter. Verder werk je aan een netwerk van contacten binnen de organisatie en overleg je met externe klanten en leveranciers.

About you

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde technische hbo-/wo-opleiding (bij voorkeur 'fijnmechanische' Werktuigbouwkunde, Engineering & Management of aanverwant)
 • Je bent in staat om je kennis om te zetten in praktische acties
 • Daarnaast kun je een probleem analyseren en weet je richting richting te geven aan verbeteracties
 • Kennis van Lean Manufacturing en Verbetertechnieken is een pré

What we offer

Verbeteren, verbeteren en nog eens verbeteren, dat is jouw vak in een notendop. Als Production Engineer bij Philips optimaliseer je het ene na het andere product of proces. En je verbetert ook jezelf! Je komt bij Brunel in dienst, dus dat betekent dat je:

 • Jezelf continu ontwikkelt middels allerlei cursussen
 • Een riant salaris ontvangt en kans maakt op bonussen
 • Je doelen uitstippelt en monitort met je Brunel-consultant
 • Minimaal 26 vakantiedagen per jaar hebt – bijkopen kan

About us

Het begon allemaal met die ene gloeilamp van Gerard Philips in 1891. Gerard de gedreven Engineer, die Philips samen met zijn vader in het leven riep. Zoals je vast weet ging het balletje toen snel rollen. En ook wie nu een blik werpt op de Philips-website zal zich verbazen. Dat dit bedrijf na al die jaren nog steeds innovatief is! Van supersonische tandenborstels tot en met MRI-apparatuur, je vindt er van alles. Kleine waarschuwing voordat je deze website bezoekt: je wil er zowaar al je geld over de balk gooien. Lees over al die technische specificaties, en je weet dat je kijkt naar goede kwaliteit. Philips producten van dichtbij bestuderen én verbeteren? Solliciteer direct.

Summary

 • Publication: PUB291412
 • Location: Drachten
 • Market: Industry
 • Hours per week: 40
 • Branche: High Tech
 • Education level: Other
 • Area of expertise: Operations & Maintenance
 • Closing date: Friday, February 19, 2021
Apply now

Feel free to contact

LK

Leo Kuipers

Account manager Brunel Netherlands Groningen

+31 6 12 30 61 00

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Production Engineer - Friesland

  Qson is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to

  Breadcrumbs