Development Engineer Automotive

Eindhoven - Noord Brabant - Netherlands - Industry - Automotive - Engineering & Design - Professional Bachelor

Kun jij markteisen en technische uitdagingen makkelijk vertalen naar succesvolle producten? Ben je daarnaast in het bezit van een HBO diploma Industrieel Product Ontwerpen, Autotechniek, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek?

Feel free to contact

Floor Egger, Account manager

Apply now

About this role

Als Development Engineer vertaal je markteisen en technische uitdagingen in succesvolle producten. Je werkt volgens DFSS (Design for Six Sigma) methodieken van definitiefase via conceptontwikkeling naar een eindresultaat in een multidisciplinair team. Tevens bewaak je de technische/functionele status en voortgang middels design reviews en risico afbouw activiteiten. We verwachten dat je de lead neemt in de afstemming tussen het Design Centre, ontwikkelpartner, toeleveranciers en Production Engineering.

Gedurende de conceptfases van projecten zal de nadruk liggen op conceptbepaling en afstemming/coördinatie met leveranciers evenals met andere afdelingen binnen DAF (Styling, Voertuigdefinitie, Elektrische Systemen en Beproeving). In latere fases zullen risico-inventarisaties en ook de daadwerkelijke vrijgiftes en productafnames een sterkere rol gaan spelen. Het slagvaardig en pro-actief ingrijpen bij dreigende problemen, behoren tot je taken.

Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het (mede) opstellen van maatvoeringseisen, uitvoeren van tolerantiestudies, opstellen van control plannen, het ontwikkelen van assemblagestrategieën en –gereedschappen evenals het analyseren van meetdata.

About you

Je bent HBO afgestudeerd in Industrieel Product Ontwerpen, Autotechniek, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

Je hebt een paar jaar werkervaring met het ontwikkelen van kunststof dashboard producten, HVAC systemen en of routing van air-conditioning / koelwater leidingen.

Je hebt ervaring met CAD systemen, bij voorkeur Unigraphics.

Je hebt ervaring met construeren in kunststof (behuizingen) zoals maakbaarheid, tooling, sterkte & stijfheid en touch&feel.

Je bent in staat om technische uitdagingen om te zetten in realistische producten.

Je bent besluitvaardig, zelfstandig en beschikt over een gedreven collegiale instelling en kunt goed werken in teamverband.

Je beheerst de Engelse en Duitse taal. Nederlands is een absolute pré.

What we offer

Gedetacheerd worden als Development Engineer betekent dat je in dienst treedt bij Brunel. Je krijgt een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit betekent dat je niet alleen de zekerheid hebt van een contract, maar ook verzekerd bent van een carrière! Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden, zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden goed te noemen. Een pensioenregeling volgens beschikbaar premiestelsel, collectiviteitkorting bij CZ zorgverzekeringen, een bonusopportunity en 26 vakantiedagen zijn enkele voorbeelden. Brunel Engineering bemiddelt al ruim 30 jaar startende en ervaren ingenieurs in de techniek. Onze opdrachtgevers variëren van multinationals tot kleinere bedrijven. Samen vinden we de baan die aan jouw wensen voldoet.

About us

De opdrachtgever is onderdeel van een wereldwijde fabrikant van trucks. Dit onderdeel behoort tot Europa's beste en ze onderscheidt zich met de ontwikkeling, verkoop en productie van kwalitatief hoogwaardige producten. Dit uit zich in energie-efficiënte vrachtwagens, rijcomfort, lage kosten per kilometer en beperkte impact op de omgeving. Op basis van 'build to order' worden vrachtwagens op bestelling geproduceerd. Uitstekende productieplanning en -beheersing zijn dan ook noodzakelijk om aan de vele klantspecifieke wensen en eisen te kunnen voldoen.

Summary

 • Publication: PUB312267
 • Location: Eindhoven
 • Market: Industry
 • Hours per week: 37.5
 • Branche: Automotive
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of expertise: Engineering & Design
 • Closing date: Sunday, August 22, 2021
Apply now

Feel free to contact

FE

Floor Egger

Account manager Brunel Netherlands Eindhoven

+31 40 257 8221

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Development Engineer Automotive - Noord Brabant

  Qson is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to