Data Analist

Amsterdam - Noord Holland - Netherlands - Services - IT & Telecom - Project Management, Consultancy & Auditing - Professional Bachelor

Meer en meer grote bedrijven merken het op: in data ligt het succes. We ontkomen bijna niet meer aan denken ín, handelen náar en anticiperen óp data. Is data-driven zakendoen de toekomst? Zeker weten, en de toekomst is hier. Jouw IT-skills inzetten voor het definiëren van data? Als Data Analist bij een grote Nederlandse bank ben jij straks de expert. Solliciteer nu.

Feel free to contact

Emmily Lasut, Account manager

Apply now

About this role

Voor we bij jouw rol aankomen, even één stap terug. Want hoe gaat het eraan toe bij deze bank? De afdeling waar jij aan de slag gaat verleent dagelijks tientallen verschillende leningen en kredieten. Ze gaan als warme broodjes over de (virtuele) toonbank, al is het proces dat eraan voorafgaat allesbehalve simpel. Kredietbeoordelaars zijn namelijk strenger dan ooit tevoren: voor een klant zijn ‘broodjes’ krijgt moet hij eerst voldoende scoren. Scoren? Jazeker, want létterlijk met scorekaarten wordt de financiële achtergrond van klanten gecheckt. En je raadt het al: die scorekaarten zijn gebaseerd op data, data en nog eens data.

Als Data Analist is het jouw taak om alle data te beheren die aan kredieten te pas komt. Samen met diverse stakeholders ga jij data definiëren, classificeren en monitoren. Ook stel je diverse datavereisten en -distributieovereenkomsten op. Die datavereisten, en de afspraken daaromtrent, die monitor jij natuurlijk gedurende de complete levenscyclus van de data. En wat jou opvalt, registreer je ook – ‘eenmaal online, altijd online’ strookt natuurlijk niet met de GDPR. En last, but definitely not least denk je na over allerlei (structurele) oplossingen voor de kwaliteit van (en processen rondom) data.

About you

Standvastig doorvragen bij twijfels en diep in dossiers duiken: jij deinst er niet voor terug. Als data-driven IT’er begrijp jij het belang van kloppende feiten als geen ander. Je legt verbanden in no-time, maar voert gerust een grondig onderzoek uit wanneer een case daarom vraagt. Verder heb je als Data Analist:

 • Aantoonbaar hbo- of wo-werk- en -denkniveau – hoe je dit aantoont bepaal jij zelf
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in het vakgebied als – data-driven – IT-expert
 • Kennis van kredietverlening voor particulieren en bijbehorende wet- en regelgeving
 • Een oplossingsgerichte, innovatieve mindset en een sterk analytisch vermogen
 • Goede communicatieve skills; je bouwt gemakkelijk goede relaties op met stakeholders

Het is een pre als je daarnaast ook bekend bent met SAS en SQL, tools voor data management (A-lex, IDQ en DIAL), goed bent met statistiek en ervaring hebt met Agile werken. Niet het geval? Lees dan snel verder.

What we offer

De data-driven toekomst is hier, maar er ligt alsnog héél veel in het verschiet. Het verdere verloop van jouw IT-carrière bijvoorbeeld. Wat voor skills heb jij al in huis en welke wil jij nog opdoen? Bij Brunel nemen wij het met je door. Zodat jij vervolgens:

 • Ontwikkelingen blijft doormaken wat betreft jouw salaris en functie
 • Certificaten behaalt op kosten van Brunel (die goud zijn voor jouw cv)
 • Met één contract ervaring opdoet bij welke opdrachtgever je maar wil
 • Vol gaat voor succes in je werk, doordat je daarbuiten optimaal ontspant*

*Hoe dat zit? Nou, bij ons krijg je sowieso 26 vakantiedagen per jaar. Dat zijn er al aardig wat, maar heb je behoefte aan meer dagen – wat wij volledig begrijpen – dan koop je gewoon meer dagen bij! Met alle bonussen die je binnensleept én kortingen die je krijgt op culturele evenementen, zijn jouw vrije dagen namelijk snel gevuld. Kan erger, toch?

About us

Dat data eindeloos kan worden ingezet, is jou niet onbekend. En onze opdrachtgever evenmin! Deze Nederlandse bank heeft een duidelijk doel voor ogen: inzetten op maatschappelijke verbetering. En hoe kun je daar beter mee beginnen dan met het verzamelen van data? Door eerst duidelijk in kaart te brengen van het hoe, wat en waarom, kun je namelijk pas écht werken aan passende oplossingen. Onze opdrachtgever bekommert zich om klimaatverandering, grondstoffenschaarste en sociale ongelijkheid, en komt daarom in actie. De strategie is aangepast, de focus al verlegd en de relatie met de klant verbeterd. Want uiteindelijk moeten wij het samen met elkaar gaan doen. En dankzij data liggen ook customer journeys tegenwoordig binnen handbereik! Volop mogelijkheden, dus het is tijd voor actie. Jouw skills inzetten bij deze bank? Solliciteer gelijk!

Summary

 • Publication: PUB293945
 • Location: Amsterdam
 • Market: Services
 • Hours per week: 40
 • Branche: IT & Telecom
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of expertise: Project Management, Consultancy & Auditing
 • Closing date: Friday, March 19, 2021
Apply now

Feel free to contact

EL

Emmily Lasut

Account manager Brunel Netherlands Amsterdam

+31 6 13 01 64 14

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Data Analist - Noord Holland

  Qson is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to