Business Analist

Utrecht - Netherlands - Services - IT & Telecom - Functional & Business Analysis - Professional Bachelor

Ben je opzoek naar een nieuwe baan als Business Analist in een internationale omgeving vanuit hartje Amsterdam? Lees dan nu snel verder!

Feel free to contact

Cees Bouman, Account manager

Apply now

About this role

Voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare IT oplossingen binnen de werkafspraken bij Global IT met als doel de business te ondersteunen op het gebied van inrichten en verbeteren van de bedrijfsprocessen door middel van optimaal werkende applicaties.

About you

1. Analyseren en modelleren business processen: Inventariseren, analyseren en uitwerken van de behoeftes van de business binnen de vastgestelde richtlijnen en kaders met als doel de bedrijfsprocessen en verantwoordelijkheden in kaart te brengen.

 • Fungeren als inhoudelijk aanspreekpunt.
 • Ophalen van requirements, zowel business-, functionele- als technische
  requirements.
 • Uitwerken van business processen in process flows.

2. Definiëren functionele requirements: Opstellen, controleren (op consistentie en volledigheid), specificeren en toetsen van de functionele requirements binnen de afgesproken kaders met als doel de requirements te borgen in uiteindelijke oplossingen.

 • Uitwerken van verbetervoorstellen en RFC’s tot een functioneel ontwerp.
 • Impact analyse: in overleg met development inschatten hoeveel werk er nodig is.
 • Borgen van continuïteit: inschatten of RFC’s invloed hebben op bestaande processen en functionaliteiten.
 • Borgen van consistentie in het systeem door kritisch te zijn op wijzigingsverzoeken t.o.v. huidige processen en functionaliteiten.
 • Afstemmen van oplossingsrichting met Manager Applications / Projectmanagers / Wizard support.
 • Afstemmen van testplan met functioneel testers.

3. Doorvoeren van wijzigingen: Doorvoeren van wijzigingen in de applicaties ten behoeve van nieuwe functionaliteiten binnen de opgestelde kaders en richtlijnen zodanig dat deze ter beschikking staan voor ontwikkeling en testen.

 • Configuraties waar geen ontwikkelaar voor nodig is doorvoeren in lijn met
  documentatie.
 • Zorgdragen voor afstemming met team support en testteam.

4. Projecten: Initiëren, coördineren, uitvoeren dan wel deelnemen aan diverse (deel)projecten binnen het vakgebied, in (multidisciplinaire) teams en in samenwerking met relevante in- en externe partijen, met als doel (een bijdrage te leveren aan) de realisatie van de vastgestelde projectdoelstellingen.

 • Opstellen projectplan.
 • Plannen en coördineren van (eigen) acties en bewaken deadlines.

What we offer

Als Business Analist werk je internationaal en staat bij Brunel Global IT jouw loopbaan voorop. Wij bieden je diverse opleidingsmogelijkheden om zo jouw carrière te versnellen. Je wordt binnen dit traject begeleid door een Senior Business Analist. Je kunt bij ons rekenen op een marktconform maandsalaris met bonusopportunity.

Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij jou ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een gunstige pensioenregeling en collectiviteitskorting op individuele verzekeringen. Tevens biedt Brunel je leuke extra’s op cultureel en sportief gebied. Omdat niet iedereen dezelfde zaken belangrijk vindt, profiteer je ook nog eens van een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket, specifiek gericht op jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of je extra vakantiedagen wil aankopen. Je hebt bij Brunel dus niet alleen de zekerheid van een contract, maar ook van een carrière.

About us

Brunel is een wereldwijde zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Finance & Risk, Engineering, IT, Legal, Marketing & Communicatie, HR en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met meer dan 14.000 medewerkers.

Brunel IT zet op flexibele of permanente basis hoogwaardige kennis en capaciteit in voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven, universiteiten en overheidsinstellingen, maar ook voor het groot-MKB. Kortom, organisaties met een grote gebruikersomgeving en interessante projecten. Brunel biedt jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen door middel van een persoonlijk ontwikkeltraject. Je kunt hierbij denken aan het behalen van belangrijke en relevante certificaten. Hier (jouw) werk van maken? Solliciteer!

Summary

 • Publication: PUB297298
 • Location: Utrecht
 • Market: Services
 • Hours per week: 40
 • Branche: IT & Telecom
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of expertise: Functional & Business Analysis
 • Closing date: Saturday, May 29, 2021
Apply now

Feel free to contact

CB

Cees Bouman

Account manager Brunel Netherlands Utrecht

+31 6 20431706

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Business Analist - Utrecht

  Qson is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to