Brunel uses cookies.
What does this mean for you?

Hardware Engineer

Flevoland - Netherlands - Industry - Automotive - Engineering & Design - Professional Bachelor

Als hardware engineer in de automotive branche houd je je bezig met het ontwikkelen en uitwerken van hardware voor besturingssystemen conform functionele specificaties ten behoeve van procesinstallaties. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

Feel free to contact

Richard Knol, Account manager

Apply now

About this role

Het productieapparaat waar je gaat werken bestaat uit machines en assemblagelijnen voor het produceren van turbochargers voor de automotive industrie, de totale vervangingswaarde bedraagt 1,5 tot 5 miljoen euro per lijn (20 lijnen). De afdeling production engineering - waar de hardware engineer onder valt - ontwerpt, configureert en modificeert bestaande en nieuwe productiemiddelen en processen (lijnen) ten behoeve van de productie van turbochargers en aanverwante componenten. De product- en procesontwikkeling varieert van doorontwikkeling tot complete innovaties. Daarbij worden bestaande productiemethoden continu verbeterd en geoptimaliseerd. De engineerings projecten kennen een omvang met gerealiseerde besparingen van enkele duizenden tot honderdduizend(en) euro’s. Met een nieuw project is een projectomvang van 1,5 tot 5 miljoen per lijn (aan investeringen) gemoeid, met een gemiddelde doorlooptijd van 24 maanden.

De activiteiten binnen production engineering zijn verdeeld in teams c.q. de disciplines: mechanical design, proces engineering, project engineering en industrial automation. Op de afdeling is circa 40 FTE werkzaam. De hardware engineer specificeert, ontwikkelt en optimaliseert elektrotechnische en elektronische functies van de productieinstallaties (beheersing en continue verbetering). Hij/zij produceert de materiaallijst en is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en analyses van de besturingssystemen. Verder verzorg je de kastenbouw met PLC en bekabeling en draag je zorg voor het toevoegen en/of plaatsen ervan in de machine. Ook ben je verantwoordelijk voor de normalisatie. Je analyseert zelfstandig het verbeteringspotentieel en past theoretische en praktische kennis toe bij het analyseren van processen. Verder doe je voorstellen ter verbetering, begeleid je de opbouw en inbedrijfstelling van nieuwe installaties en werk je veelal in multidisciplinaire projecten. Je kennis houd je up-to-date door contacten met toeleveranciers, universiteiten en kennisinstituten.

About you

 • Minimaal een afgeronde MTS diploma
 • Minstens 2-5 jaar ervaring
 • Kennis van EPLAN is een must
 • Communicatief vaardig. In staat om met diverse stakeholders te communiceren (intern, toeleveranciers, etc.)
 • Woonachtig in een straal van 50 km rondom Flevoland

What we offer

Uitdagende baan in een hoogtechnologische omgeving waarin je je ei kwijt kunt en kunt doorgroeien in een richting die je wenst. Het betreft een vaste baan waarin je de eerste periode bij Brunel in dienst treedt. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van jouw kennis en ervaring die je meebrengt.

About us

Onze opdrachtgever is een bedrijf in de automotive branche in de regio Flevoland.

Summary

 • Vacancy number: PUB162041
 • Location: Flevoland
 • Market: Industry
 • hours per week: 40
 • Branche: Automotive
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of Expertise: Engineering & Design
 • Closing date: Friday, June 22, 2018
Apply now

Feel free to contact

RK

Richard Knol

Account manager Brunel Netherlands Amsterdam

+31 6 23584353

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Hardware Engineer - Flevoland

  Search query is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert (duplicate)
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to