Anti Money Laundering Analyst (AML)

Utrecht - Utrecht - Netherlands - Insurance & Banking - Banking - Back Office & Administrations - Professional Bachelor

Is onderzoeken echt jouw ding en spreekt transactiemonitoring je aan? Dan is de functie van Anti Money Laundering Analyst echt iets voor jou. In deze rol heb jij de mogelijkheid om malpraktijken als fraude, witwassen en terrorismefinanciering aan banden te leggen. Solliciteer!

Feel free to contact

Mariska Kuperus, Account manager

Apply now

About this role

Als AML-Analyst vervul jij een belangrijke poortwachtersfunctie: je bewaakt immers de integriteit van onze opdrachtgever (de bank) en haar klanten. Verder ben je, naast een echte speurder en ontdekker, ook iemand die graag samenwerkt.

Je houdt je dagelijks bezig met het controleren en analyseren van alerts. Naar aanleiding van een klantprofiel en het betaalgedrag van de klant voer je onderzoek uit (in combinatie met openbare bronnen). Bevindingen worden uiteraard vastgelegd en indien je het vermoeden hebt dat de klant betrokken is bij het financieren van terrorisme duik je nog dieper en grondiger in de situatie!

Heb jij al enige ervaring in dit vakgebied? Dan houd jij je, naast de meest complexe onderzoeken (op zowel particulier als zakelijk vlak) ook bezig met het begeleiden van junior collega’s, het proactief meedenken over procesverbeteringen en -veranderingen en sta jij bekend als echte vraagbaak. Dit houdt jouw functie uitdagend!

Onze opdrachtgever, de Rabobank, is op 20 locaties binnen Nederland actief op het gebied van Compliance. De AML-werkzaamheden vinden vooral plaats binnen het Expertise Centrum in Utrecht. Voor jou houdt dit in dat je altijd de verbinding kunt zoeken met collega-experts om mee te sparren!

About you

De rol van Anti Money Laundering Analyst/AML-Analyst betreft een onderzoekende. Durf jij het aan verder te kijken? Dan beschik je in ieder geval over:

 • Een diploma op hbo-/wo-niveau (bij voorkeur in de richting van criminologie, rechten of bedrijfseconomie)
 • Relevante werkervaring; bancaire ervaring is een pre
 • Het vermogen om integer om te gaan met alle Nederlandstalige documentatie
 • Affiniteit met transactiemonitoring
 • Kennis van AML, CDD en KYC
 • Een onderzoekende en gedreven persoonlijkheid met analytische skills

Beschik jij al over de nodige werkervaring binnen AML en/of CDD & KYC en ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Ook dan ben je bij Brunel aan het juiste adres! Voor verschillende vooraanstaande opdrachtgevers zijn wij op zoek naar Analisten die toe zijn aan een vervolgstap. Werk jij het liefst in Utrecht, of is de regio voor jou interessanter? Wij gaan graag in gesprek met je!

What we offer

Gedetacheerd worden als Anti Money Laundering Analyst/AML-Analyst door Brunel, betekent dat je kiest voor een stuk zekerheid. Je treedt namelijk bij ons in dienst en hebt gedurende je dienstverband toegang tot onze eigen CDD-Community én vergaande mogelijkheden tot uitbreiding van je kennis door middel van het volgen van vakgerichte opleidingen/cursussen. Dit alles wordt begeleid door jouw eigen Brunel-consultant, die jouw carrière en ontwikkeling vooropstelt.

Ook arbeidsvoorwaardelijk is het prima voor elkaar bij Brunel. Naast je basissalaris zijn er verschillende bonusmogelijkheden. Over de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen we verder kort zijn; ook daar maken wij graag het verschil. Pensioen, kortingen op verzekeringen- en geldzaken, met voordeel naar de bioscoop, dit zijn slechts enkele voorbeelden. Stap jij aan boord?

About us

Brunel is een zakelijk dienstverlener, wereldwijd actief en gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy. In Nederland zijn we actief in de disciplines Finance & Risk, Engineering, IT, Legal en Marketing & Communicatie. Internationaal zijn we ook sterk vertegenwoordigd, onder andere in alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Dit alles doen we samen met 14.500 collega’s in 44 landen!

Brunel Finance & Risk is gespecialiseerd in het detacheren van zowel Young Professionals als ervaren vakspecialisten binnen de financiële dienstverlening. Dankzij onze medewerkers en onze manier van werken onderhouden wij goede relaties met alle gerenommeerde financiële spelers in de branche, met wie we jou graag in contact brengen! Onze kernwaarden zijn onder meer terug te zien in onze deelname aan en sponsoring van de Volvo Ocean Race; ambition, teamwork and operational excellence. Tot slot; navigate the future! Interessant & herkenbaar? Welkom.

Summary

 • Publication: PUB297143
 • Location: Utrecht
 • Market: Insurance & Banking
 • Hours per week: 40
 • Branche: Banking
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of expertise: Back Office & Administrations
 • Closing date: Thursday, August 26, 2021
Apply now

Feel free to contact

MK

Mariska Kuperus

Account manager Brunel Netherlands Amsterdam

+31 6 20 08 73 49

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Anti Money Laundering Analyst (AML) - Utrecht

  Qson is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to